← TOBB ETÜ ANASAYFASI

RadtoETÜ

Türkiye'nin En Dinamik Radyo Kanalı

RadyoETÜ Haber

Pandemi ve Tiyatro

Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle alışkanlıklarımız, hayat akışımız değişti. Bununla birlikte pek çok iş kolu da bu durumdan olumsuz etkilendi. Bunlardan biri de elbette ki tiyatro. Özellikle karantina sürecinde pek çok tiyatro ciddi zararlara uğradı. Tiyatroların ‘mort’ dediğimiz bir dönemi vardır. Bu dönemde turneler düzenlenir. Pandeminin bu sürece denk gelmesiyle birlikte turneler iptal edildi. Bu durum zararı daha da arttırdı.
Zaman geçtikçe varlığına alıştığımız koronovirüsle birlikte tiyatrolar da bu sürece adapte olmaya çalışıyor. Ertelenen oyunlar çeşitli önlemlerle tekrar sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Ancak gelen seyirci kısıtlamaları vb. sebeplerle tiyatrolar zararı karşılamakta zorlanıyor.
Bu noktada biz sanatseverler de tiyatrolara sahip çıkmalı, gerekli duyarlılığı göstermeliyiz. Ancak çözümler bireysel sınırlarda kalmamalı. Belediyeler oyunları satın almalı, bağımsız tiyatroları ayakta tutmalı. Sanat ve sanatçı yaşatılmalı. Tiyatroyu göz ardı etmemeli, sorunlarına gereken önemi göstermeliyiz. Gerekli kurallar dahilinde tiyatrolar da bu yeni düzende kendilerine yer bulabilmeli.
Başak Yaren

Bir Zamanlar Yunanistan'da
Haberin Devamı

Bugünkü konuğumuz, komşudan çıkıp İngiltereler’de neler neler yapan Yorgos Bey ve kısa filmi Nimic.

İş Sanat 21. sezonuyla karşımızda!
Haberin Devamı

İş Sanat’ın ilk online sezonu bu ay başladı.