← TOBB ETÜ ANASAYFASI

RadtoETÜ

Türkiye'nin En Dinamik Radyo Kanalı

RadyoETÜ Haber

Okyanusun Kalbinden Gerçek Bir Hikaye

Covid 19 salgını sebebiyle evlerimize kapandığımız bugünlerde, birkaç saatliğine de olsa mavinin derinliklerinde kaybolmak ister miydiniz? Cevabınız evetse ‘’Adrift’’ filmine mutlaka bir göz atın. Başrollerini Shailene Woodley ve Sam Claflin’in canlandırdığı filmin yönetmenliğini Baltasar Kormakur üstleniyor. Filmin en can alıcı kısmı ise gerçek bir hayat hikâyesinden uyarlanmış olması. Tami Oldham Ashcraft’ın Pasifik Okyanusu’nda hayatta kalma mücadelesini anlattığı romanı bu filme konu oluyor.

1982 yılında geçen filmde, geçmişini geride bırakıp hayallerinin peşinden koşan karakterimiz Tami ve kendini okyanusun kalbine bırakmış Richard’ın tanışmasına ve bu iki gencin aşkına tanık oluruz. Bir taraftan da tarihteki en büyük kasırga felaketlerinden biri olan Raymond Kasırgası’nı ve bu iki aşığın okyanusta verdiği mücadeleyi izliyoruz. Bu da filmi klasik bir aşk hikâyesi olmaktan kurtarıyor ve bizlere gerçek bir hayata tutunma çabasını anlatıyor.

Film, iki farklı zamana ait sade ve duygu odaklı birçok sahnesiyle izleyiciyi yansıttığı dünyanın içine almayı başarıyor. Bunu yaparken de özellikle Tami’nin sahneleriyle hikâyenin gerçekliğini biz izleyenlere vurgulamayı da ihmal etmiyor. Öyle ki, filmi izlerken birçok kez ‘‘Tami’nin yerinde olsam ne yapardım?’’ sorusunu kendinize soruyor olacaksınız.

İyi kiler kadar keşkeler de bizi aşka götürür mü? Gerçek aşk sonsuz mudur? Bu ve benzeri soruları düşünmenizi sağlayacak bu filmi henüz izlemediyseniz daha fazla vakit kaybetmeyin ve mutlaka bir şans verin.

-güngezgini

Oscar Buna Hazır Mı?
Haberin Devamı

2019 yılında çıkan Parasite filmiyle ismini dünyanın dört bir yanına duyurmuş güler yüzlü yönetmen Bong Joon Ho, geçtiğimiz günlerde verdiği bir haberle sinemaseverleri heyecanlandırdı

Grammy Müzik Ödülleri 2021 adaylarını açıkladı!
Haberin Devamı

Yılın en önemli müzik töreni 31 Ocak’ta gerçekleşecek.

Abba Geri Dönüyor!
Haberin Devamı

Abba Geri Dönüyor! Evet, evet bu sefer gerçekten geri dönüyor. Hayır yalan değil. Hayır şaka da değil. Hayır… Geri dönüyor diyorum size!