← TOBB ETÜ ANASAYFASI

RadtoETÜ

Türkiye'nin En Dinamik Radyo Kanalı

RadyoETÜ Haber

Marvel Büyük Geri Dönüşüne Hazırlanıyor!

Süper kahraman filmlerinin günümüz film sektörüne (sinema sektörü demeye dilim varmadı), etkisi aşikâr. Kesin konuşmak gerekirse tarihin en çok hasılat yapmış 20 filminin 6’sı Marvel’a ait. Listenin tepesindeyse 2 milyar 800 milyon dolarla Avengers:Endgame bulunuyor. 2019 yapımı Endgame, Marvel Sinematik Evreni’nin 22’nci filmi olmakla birlikte MSE’nin 3. Dönem’ini de kapatmıştı. Endgame’in üzerinden bir buçuk yıl geçmişken, 4. Dönem hakkında ilk elle tutulur haberler hayranlarla paylaşıldı. Cuma günü tüm Marvel sosyal medya hesaplarından aynı anda paylaşılan haberler, önümüzdeki dönemin eski dönemleri aratmayacağını belli ediyor. Gelin elimizde neler var detaylıca inceleyelim.

Orijinal planda 2020'den 2022’ye kadar kapsaması düşünülen, ancak Koronavirüs salgınından sonra 2021 ve 2023 olarak güncellenen 4. Dönem, 12 film ve 13 diziden oluşacak. Geçmiş üç dönemle karşılaştırınca gözümüze çarpan ilk detay dizilere verilen önem. Bunun nedenleri MSE’nin sadece filmlerle anlatmak için çok genişlemiş olması ve Disney’in online akış hizmeti platformu Disney+’ı yaygınlaştırmak istemesi. Maalesef Nikaragua’dan Lüksemburg’a kadar aktif olan Disney+ ülkemizde hizmet vermiyor. Bu durumda, her zamanki sözümüzü şöyle güncelliyoruz: ‘’Korsana hayır, eğer Disney+ varsa’’. Bahis sitesi reklamları bekleyerek izleyeceğimiz bu dizilerden yayın tarihi en yakın olan Wanda Vision.
15 Ocak’ta yayınlanacak olan Wanda Vision, isminin de önereceği üzere Kızıl Cadı Wanda Maximoff ve partneri sentetik android Vision’ı konu alacak. Hemen aklımıza takılan nokta Vision’ın Infinity War’da ölmüş olması. Burada da işin içine Wanda’nın güçlerinin direkt bağlantıda olduğu Akıl Taşı giriyor. İşler nasıl karışacak bilmiyoruz ama ortalığı toplamaya gelecek kişinin Stephan Strange olacağını biliyoruz.

Doctor Strange’in ikinci, 4. Dönem’in ise beşinci filmi olacak olan Multiverse of Madness, MSE’nin ilk korku filmi olacak. Multiverse of Madness’dan önce gelen yapım ise üçüncü Spiderman filmi. Resmi adını bilmediğimiz film şimdiden 4. Dönem’in en çok konuşulan yapımı haline geldi. 2000 yılından beri farklı stüdyolar ve kadrolarla 3 kez tekrar çekilen seri, diğer stüdyoların oyuncularını da orijinal rolleriyle geri çağırdı. Nasıl olacak o iş diyorsanız Marvel’ın son 5 yıldır her soruya verdiği iki cevaptan birini veriyorum: Paralel evrenler. Diğer cevap da zaman yolculuğu, ki bu da bizi Loki dizisine getiriyor.

Mayıs 2021'de yayın hayatına başlayacak olan Loki dizisi, Avengers’ın zaman yolculuğu yaparak gittiği ve kaos halinde bıraktığı 2012’de geçecek. Diğer heyecan verici haberler ise Fantastic Dörtlü’nün sonunda evine dönüyor olması, ilk müslüman Avenger olacak Ms. Marvel ve Thor’un da kadroyla katıldığı Guardians of the Galaxy vol.3. Haziran 2022’de seyircilere kavuşacak Black Panther 2’nin yöneticileriyse 2020’de kaybettikleri başrol oyuncuları Chadwick Boseman’ın rolünün başka bir oyuncuya verilmeyeceğini, serinin T’Challa’sız devam edeceği belirtti.

4. Dönem’in tüm yapımları ve yayın yıllarının bulunduğu listeyi aşağıya bırakıyorum ve Marvel’dan yeni haberler aldıkça size iletmeye devam edeceğim. O zamana dek kendinize iyi bakın... Avengers! Assemble.

Enes Hocaoğulları

Filmler
2021- Black Widow, Shang-Chi, Eternals, Spiderman 3
2022- Doctor Strange 2, Thor 4, Black Panther 2, Captain Marvel 2,
2023- Guardians of the Galaxy vol.3, Blade, Ant-Man 3, Fantastic Four

Diziler
2021- Wanda Vision, Falcon and Winter Solider, Loki,What If, Ms. Marvel, Hawkeye
2022- She Hulk, Moon Knight, Secret Invasion, Iron Heart, Armor Wars, I am Groot

İş Sanat 21. sezonuyla karşımızda!
Haberin Devamı

İş Sanat’ın ilk online sezonu bu ay başladı.

Osman Hamdi Bey Dijital Sergisi Açıldı!
Haberin Devamı

Usta ressamın eserleri, ölümünün 110. Yılında tekrar canlandı.

Elvis? Bu sen misin?
Haberin Devamı

The Great Gatsby, Romeo + Juliet, Moulin Rouge ve Strictly Ballroom gibi olağanüstü eserleri önümüze koyan, awe duygusunu seyirciye en güzel şekilde geçiren bu senarist, yönetmen, yapımcı beyefendi i