← TOBB ETÜ ANASAYFASI

RadtoETÜ

Türkiye'nin En Dinamik Radyo Kanalı

RadyoETÜ Haber

ARTPOP 7 Yıl Sonra Listelerin Zirvesinde!

Lady Gaga’nın 2013 tarihli albümü ARTPOP, piyasaya çıkışından neredeyse 8 yıl sonra dünya müzik listelerinde 1 numaraya yükselerek ‘’zamanının ötesinde’’ tanımını karşıladı. Hayranlar ise albümün yayımlanmayan ikinci bölümünü istiyorlar!

*

Lady Gaga’nın 6 Kasım 2013’te yayımlanan 3. Stüdyo albümü ARTPOP çıkış yaptığı dönemde piyasa tarafından sertçe eleştirilmiş ve ‘’flop’’ kabul edilmişti. 2021 yılının Nisan ayında iTunes’a girenler ise 8. yaşından gün alan bu albümün 30 ülkede 1, Dünya çapında 2 numaraya yükseldiğini gördüler. Dünya’nın dört bir yanında harp çağrısında bulunan hayranların amacı belliydi: ARTPOP’un zamanında görmesi gereken değeri kazanması. Lakin Küçük Canavarlar’ın bir de talebi var: ARTPOP Act II. Albümün devamı niteliğinde olan ve 12-15 şarkıdan oluştuğu tahmin edilen Act II, 2012 yılından beri belirli zaman aralıklarıyla gündeme geliyor. Anne Canavar’dan duyduğumuza göre devam albümü, orijinalinde daha funk, daha EDM ve daha ‘’deneyselmiş’’. Act II’nun gündeme geldiği bir başka zaman, albümün büyük hit’lerinden ‘’Do What U Want’’ta Gaga’ya eşlik eden R. Kelly’nin taciz davasıydı. Bu skandal üzerinde Gaga durumdan haberdar olamadığı için özür diledi ve şarkıyı bütün müzik platformlarından kaldırdı.

Peki ARTPOP Act II neden bu kadar gecikti? ARTPOP korkunç pazarlama stratejileri sonrasında ‘’floplayınca’’ Interscope Kayıt Şirketi Lady Gaga’ya, sanki reklamcılık onun işiymiş gibi, bu yeni albüm için izin ve bütçe vemeyi reddetti. DİYE DUYDUK. Doğru mu bilmiyoruz. Yine de Küçük Canavar’lar bu albüme ulaşmak için canları pahasına savaşıyorlar: bu yazıyı yazdığım an itibariyle online kampanyada 45.374 imza var. Tabii ki albümü yayınlaması için sıkıştırılan taraf Interscope Records. Zira Gaga’nın albümün yayımlanması üzerinde söz hakkı yok… Evet, bizce de çok saçma. Lady Gaga cephesinden ilk yorumlar da bu sabah geldi. Anne Canavar şunları söyledi:

‘’Desteklediğiniz bu kampanya kalbimde inanılmaz bir sıcaklığa ilham verdi. Zira ARTPOP’un yapım süreci bir kalp ameliyatı gibiydi. Acı içinde ve çaresizdim. Ben de kalbimi bulabildiğim bütün ilaçlardan daha sert çarpan elektromüziğe dökmüştüm. Albüm yayımlandıktan sonra ise yıkıldım. Bir zamanlar yıkım gibi hissettiren bu şeyi kutladığınız için teşekkür ederim. ARTPOP’un zamanının ötesinde olduğuna hep inanmıştık. Yıllar sonra öğrendik ki, sanatçılar bazen doğruyu biliyorlarmış. Ve tabii ki Küçük Canavarlar da… Pençeler yukarı!’’

ARTPOP’un hakkettiği değeri görmeye başlaması bizi mutlu etti. Tabii ki daha da mutlu edecek olan ARTPOP Act II’ya ulaşmamız olur. Umarız en yakın zamanda bu müjdeli haber için tekrar bir araya geliriz. O zamana kadar kendinize iyi bakın ve #buyARTPOPoniTunes


Enes Hocaoğulları

İşte Diana Spencer
Haberin Devamı

Leydi Diana ya da bizim seslenmeyi tercih ettiğimiz adıyla Prenses Diana tüm zamanların hayatı en çok ilgi uyandıran isimlerinden birisi.

TOP 10 Listemizdeki Sizler İçin Seçtiğimiz Şarkıları Dinlemeyi Unutmayın!
Haberin Devamı

Her Hafta Radyo ETÜ Olarak Sizler İçin Yepyeni Bir Liste Hazırlıyoruz!

İşte karşınızda Grammy 2021!
Haberin Devamı

63. Grammy Ödülleri sahiplerini buldu, 1.5 ay geç de olsa...