← TOBB ETÜ ANASAYFASI

RadtoETÜ

Türkiye'nin En Dinamik Radyo Kanalı

RadyoETÜ Haber

İş Sanat 21. sezonuyla karşımızda!



Türkiye İş Bankası’nın müzik, sahne sanatları, plastik sanatlar, tarih, müzecilik ve arkeoloji alanlarında faaliyetlerini topladığı İş Sanat, 21. sezonuna şef Serdar Yalçın yönetimindeki İstanbul Ensembe konseri ile başladı. İlk kez online düzenlenecek olan İş Sanat, sahnesinde kayda alınacak yeni konserler ve etkinliklerden oluşan programını çeşitli dijital platformlardan paylaşacak.

21. sezon kapsamında Covid-19 nedeniyle seyircisiz gerçekleştirilecek olan konserlerden hikaye ve şiir dinletilerine, tiyatro ve dans temsillerinden sanal resim sergilerine uzanan yüzlerce etkinlik; Youtube, Instagram ve Twitter gibi dijital ortamlarda naklen yayınlanacak. Etkinlikler bittikten sonra da kayıtlarına ulaşmak sezon sonuna kadar ücretsiz olacak.

Kasım ayının etkinlik programına https://8myduy8j.rocketcdn.com/sdm/custom/20-11/10/kasim-ayi.pdf adresinden, sezonla ilgili daha fazla bilgiye ise İş Sanat websitesinden ulaşabilirsiniz.


İş Sanat’ın yeni podcast serisi; ‘’Kahverengi Yol Panoları’’
Yeni sezonuyla çağdaş sanatçıları desteklemeye devam eden İş Sanat, sanat tarihini de unutmadı. Türkiye’nin kültürel zenginliğinin izini süren sanatçılar ‘’Kahverengi Yol Panoları’’ podcast’i altında toplandı. Ören yerlerin, müzeler, anıtlar ve bünyelerindeki eserleri inceleyen uzmanlar, gazeteci Emrah Kolukısa moderatörlüğündeki podcast’te her hafta bir araya geliyor.

Sadece sanatçıların değil; arkeologların, gezginlerin, yazarların ve bilim insanlarının katıldığı podcast dinleyicilerini bilgilendirmeyi ve eğlendirmeyi amaçlıyor. 30 dakikalık bölümlerden oluşan podcast’in ilk yayınlarında Teos, Nysa, Patara ve Zeugma antik kentlerinin başkanları yer alıyor. Yayın kayıtlarına Spotify, Youtube, Apple Podcast ve Google Podcast’ten ulaşabilirsiniz.

***

Türkiye İş Bankası, Türk toplumunun kültür ve sanat ihtiyacını karşılamayı, sanatçılarını desteklemeyi ve yeni nesillerine sanat sevgisi aşılamayı kendine amaç edinmiş bir kurum. Sanata erişimin bu kadar kolaylaştığı 2020 yılında, dileriz ki toplumumuzun sanata verdiği önem de hızla artar ve İş Sanat gibi sanatı destekleyecek yeni kuruluşlar doğar.

Ne de olsa, 1924 yılında Türkiye İş Bankası’nı kuran Atatürk’ün dediği gibi ‘’Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.’’ #sanatsızkalma

Enes Hocaoğulları

‘’Dreams’’ 43 yıl sonra müzik listelerinde!
Haberin Devamı

‘’İşte gidiyorsun, özgürlüğünün peşinde…’’

Pandemi’nin ilk “Yüz Yüze“ Konseri!
Haberin Devamı

Ülkemizde ve dünyada 2020’nin ilk aylarından günümüze dek süren Korona virüsle mücadele adına kapanmalara ve kısıtlamalara maruz kalanların yüzünü güldüren haber...

Friends Yine Zirvede
Haberin Devamı

Bir grup arkadaşın New York’taki yaşamlarını anlatan ve geçirdikleri sıcak günler, komik anlar ile seyircinin kalbine yerleşen bu dizi, 26 yıldır listelerden düşmüyor