← TOBB ETÜ ANASAYFASI

RadtoETÜ

Türkiye'nin En Dinamik Radyo Kanalı

RadyoETÜ Haber

The Weeknd Super Bowl'u Fethetmeye Geliyor!

Amerikan Futbol Ligi’nin şampiyonluk maçı Super Bowl, her yıl farklı sanatçıları ağırladığı devre arası şovlarıyla şüphesiz popüler kültürün en önemli gecelerinden biri. 2020 yazında başlayan sezonu sonlandıracak olan şampiyonluk maçı, geçmiş yıllardaki çoğu eşi gibi devre arası performansının gölgesinde kalacak gibi görünüyor. Zira sahne alacak isim üç Grammy ödüllü Kanadalı şarkıcı The Weeknd’den başkası değil!

Daha önce Lady Gaga, Beyonce ve Michael Jackson gibi yıldızların ikonik performanslarıyla gündeme gelen Super Bowl, 2020 yılında Koronavirüs kargaşasından hemen önce Jennifer Lopez-Shakira power duo’sunu misafir etmişti. 104 milyon kişinin izlediği 2020 Super Bowl’undan sonra kendisinden beklentinimiz oldukça yüksek olan The Weeknd şu sözlerle heyecanını dile getirdi: "Hepimiz dünyanın en büyük gösterilerinin sahne aldığı Super Bowl'u izleyerek büyüdük ve o sahnede olmayı hayal ettik". Gerçek adı Abel Tesfaye olan 30 yaşındaki şarkıcı şimdiden 45 platinyum tekli ve albüme, 3 de Grammy ödülüne sahip. The Weeknd’in R&B ve alt&B şarkılarının karakteristik özellikleriyse müphem pop ritimleri, yoğun indie dokunuşları ile nihilizm ve hedonizm dolu sözler…

The Weeknd’in son başarısı ise yeni albümü After Hours. Koronavirüs Pandemisi’nin en yoğun yaşandığı ve tüm dünyanın sosyal izolasyon uyguladığı 2020 Baharı’mız; After Hours’un R&B, New Wave ve hatta Dream Pop melodileriyle şenlenmişti. Albüm dünya çapında büyük yankı uyandırmışken albümün çıkış teklisi Blinding Lights da Bilboard 100 listesinde en uzun süre kalan şarkı unvanını kazandı. Blinding Lights demişken gelin 7 Şubat’ta Florida’da gerçekleşecek gecede Abel’ciğimizden beklediğimiz 5 şarkıyı listeleyelim. Bir nevi Santa Wish List yani.

1. The Hills
The Weeknd’in bir diğer Billboard 100 başarısı The Hills şova başlamak için bire bir. The Hills’in depresif synth melodileri ve biraz ışık şovuyla unutulmaz bir ilk izlenim sağlamak mümkün. Lakin şarkının dilinin geceyarısından önce canlı yayınlanmaya pek uygun olmadığının farkındayız… Sadece enstürmental versiyon da olur Abel’ciğim. Yeter ki The Hills olsun.
2. Earned It
Super Bowl devre arası 15 dakika. 15 dakika vur patlasın çal oynasın zor tabii. Araya daha düşük tempolu şarkılar da koymak şart (bakınız Halo, Million Reasons…). The Weeknd için de bu şarkı Earned It olmayacaksa olmasın. Yok öyle sıkıcı şarkılar çalmasın diye düşünüyorsanız The Hills’in Fifty Shades of Grey soundtrack’inde olduğunu unutmayınız. Ne de olsa o albümün amacı seyirciyi sakinleştirmek değildi…
3. Can’t Feel My Face
Sizi bilmeyiz. Biz The Weeknd’i bu şarkıyla tanıdık. Abel’in ilk #1 teklisi olan 2015 hitini de devre arasında görmemiz oldukça muhtemel. Göremezsek de darılırız ne yalan söyleyelim.
4. Starboy / I Feel It Coming
Hiç robotsuz olur mu, olmaz tabii. Performans sanatlarında teknoloji almış başını gitmişken bu ikiliyi duymamak yersiz olur. Görmeyelim mi bir killer lazer gösterisi?
5. Blinding Lights
Haberde de bahsettiğim üzere 7 Şubat gecesi Blinding Lights’ı duymamamız için hiçbir sebep yok. Duymamız içinse sebepler çok!

Pandemi nedeniyle maçın ve dolayısıyla devre arası şovunun ertelenmesine dair dedikodular çıkmakta olsa da Federasyon’dan gelen bir haber yok. 7 Şubat'ta düzenlenirse de geçmişteki eşlerinden çok farklı olması bekleniyor. Maçın gerçekleşeceği Raymond James Stadyumu'nun kapasitesinin yüzde 20'ye düşürülmesi bekleniyor. Bu önlemin yanı sıra seyirciler maske takmak zorunda olacak ve mesafeli bir şekilde oturacaklar. Ne kadar yeterli önlemler bilemedik açıkçası… Bekleyip göreceğiz. Ve tabii ki gördüklerimizi sizinle paylaşacağız… Super Bowl’dan sonra görüşmek üzere!

Enes Hocaoğulları

Pandemi ve Tiyatro
Haberin Devamı

Pandemi ve Tiyatro. Sanat ve sanatçı yaşatılmalı. Tiyatroyu göz ardı etmemeli, sorunlarına gereken önemi göstermeliyiz.

İşte Diana Spencer
Haberin Devamı

Leydi Diana ya da bizim seslenmeyi tercih ettiğimiz adıyla Prenses Diana tüm zamanların hayatı en çok ilgi uyandıran isimlerinden birisi.

Okyanusun Kalbinden Gerçek Bir Hikaye
Haberin Devamı

Adrift,Tami Oldham Ashcraft’ın Pasifik Okyanusu’nda hayatta kalma mücadelesini anlattığı romanını konu alıyor.