← TOBB ETÜ ANASAYFASI

RadtoETÜ

Türkiye'nin En Dinamik Radyo Kanalı

RadyoETÜ Haber

Abba Geri Dönüyor!

Anne ve babalarımız aşık olurken arka fonda duyulan, düğünlerinde ilk danslarını süsleyen, çocukluğumuzun en tatlı anlarını hatırlatıp yüzümüze buruk bir gülümseme yerleştiren Abba geri dönüyor. Evet, evet bu sefer gerçekten geri dönüyor. Hayır yalan değil. Hayır şaka da değil. Hayır… Geri dönüyor diyorum size!

Gözlerimiz 2018’den beri onların üzerinde. “Aralık’ta geleceğiz.” diyorlar fakat ortadan kayboluyorlar. “2019’da Dönecekler” yazan başlıklar gözlerimizi kamaştırıyor fakat birden kendimizi 2020’nin karanlık bir gününde Covid-19 yüzünden evde oturup Abba’nın nerede olduğunu sorgularken buluyoruz. Kendilerini azarlayamıyoruz da… Onlar geçmişimizin prens ve prensesleri. Bu yüzden “Vardır bir nedeni!” diyerek geçiştiriyoruz soru işaretlerimizi. Fakat öyle zor ki beklenenin bir türlü gelmek bilmemesi!

Sevgili Agnetha, Anni-Frid, Björn ve Benny bu sefer de ters köşe yapmazsa, 2021 yılında tekrar onların tatlı seslerini duyacağımız haberlerini doğruladı. Önceden söylendiği gibi 2 şarkı değil tam 5 yeni şarkı kaydetmişler ve aslında 2020’nin sonunda geri dönme planları varmış. Fakat tüm bu corona ve dünyanın sonunun gelmesi durumu olayları biraz değiştirmiş… Yine de hayranlarının homurdanmaya başladığının pek tabii bilincindeler. Ve bu sefer, söz veriyorlar. Hatta Björn şöyle şiirsel bir açıklama yapıp iyice kalbimizin titremesine sebep oluyor: “Sanki dün de oradaymışız gibi zamanda geri gitmemiz yarım dakika sürdü. Bu çok enteresandı. Aramızdaki his olağanüstüydü.”

Sizi bilmiyorum ama ben onların bu inişli çıkışlı hallerini affetmeye hazırım. Unutmayalım ki işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan 2 tutkulu teyze ve 2 tutkulu amcadan başkası değiller. Tüm geçmişi, tüm anıları tekrardan hatırlayıp hissetmek de kolay bir şey olmasa gerek. Cesaretlerini takdir ediyorum ve onları beklemeye devam ediyorum. Tıpkı arzuladıkları gibi genç, diri ve romantik bir biçimde.

Fatma Albayrak


Pandemi ve Tiyatro
Haberin Devamı

Pandemi ve Tiyatro. Sanat ve sanatçı yaşatılmalı. Tiyatroyu göz ardı etmemeli, sorunlarına gereken önemi göstermeliyiz.

Marvel Büyük Geri Dönüşüne Hazırlanıyor!
Haberin Devamı

Endgame’den sonrası Marvel’a ilk bakış.