← TOBB ETÜ ANASAYFASI

RadtoETÜ

Türkiye'nin En Dinamik Radyo Kanalı

RadyoETÜ Haber

‘’Dreams’’ 43 yıl sonra müzik listelerinde!

Fleetwood Mac’in 1977’de yayınladığı ‘’Rumours’’, o günden beri müzik tarihinin en iyi albümlerinden kabul ediliyor. Hitlerle dolu bu pop-rock efsanesi, dünya çapında 45 milyondan fazla kopya sattı. Albümdeki çoğu şarkı efsaneleşmiş olsa da hiçbiri müzik piyasasını ‘’Dreams’’ kadar etkilemedi. Grubun solisti Stevie Nicks tarafından yazılan ve bestelenen şarkı, ‘’Rumours’’ın yazılışı sırasında yaşanan entrikalara göndermelerle dolu.

‘’Dreams’’ hiçbir zaman unutulmadı, ama 70’lere ait romantik bir soft-rock parçasının 2020 Billboard 100 listesinde 7 numaraya çıkması alışılmamış bir durum. Buna sebep olan kişilerse sosyal medya platformu TikTok’ın kurucusu Zhang Yiming ve Nathan Apodaca; karavanında yaşayan 37 yaşında bir Amerikan yerlisi.

Apodaca, bir sonbahar sabahı kaykayıyla işe giderken telefonunu açtı ve bir video kaydetmeye başladı. Bir yandan meyve suyu içiyor bir yandan “Dreams”e eşlik ediyordu. Bu kısa videoyu Tik Tok’a koymasıyla hayatı değişti; videosu o akşama kadar 60 milyon kez izlenmişti! Apodaca’nın ardından binlerce Fleetwood Mac hayranı bu TikTok’ın varyasyonlarını paylaştı. 2020’de çığ gibi büyüyen ‘’Dreams’’ etkisine kapılanların arasında grup üyeleri Stevie Nicks, Lindsay Buckhingham ve Mick Fleetwood da var!

Bir Fleetwood Mac hitinin tekrar müzik listelerine girmesine ilk kez şahit olmuyoruz. Müzikal dizisi Glee, 2011’de tamamen Fleetwood Mac’e adanmış bir bölüm yapınca birkaç klasik şarkı daha dünya çapında listelere girmişti. Hatta 2018’de Mississippi Alcorn Üniversitesi ponpon kızlarının gösterisi sonrası ‘’Dreams’’ de Billboard 20 Rock listesine dönmüştü.

Umarız ‘’Dreams’’ gibi kıymet göstermeye çekindiğimiz klasikler listelerimize dönmeye devam eder… ‘’Dreams’’ bu hafta RADYO ETÜ Top 5 listesinde!

Enes Hocaoğulları

'Tuhaf' Bir Fitzgerald Öyküsü
Haberin Devamı

İşte en kalp kırıcı nokta bu : Hildegard ve Benjam’in hiçbir anlamda beraber yaşlanamıyorlar ve hayatları bir an için kesişip sonra tamamen farklı yönlere gidiyor. Hiçbir ortak noktaları kalmıyor zam

İşte karşınızda Grammy 2021!
Haberin Devamı

63. Grammy Ödülleri sahiplerini buldu, 1.5 ay geç de olsa...

Elvis? Bu sen misin?
Haberin Devamı

The Great Gatsby, Romeo + Juliet, Moulin Rouge ve Strictly Ballroom gibi olağanüstü eserleri önümüze koyan, awe duygusunu seyirciye en güzel şekilde geçiren bu senarist, yönetmen, yapımcı beyefendi i