← TOBB ETÜ ANASAYFASI

RadtoETÜ

Türkiye'nin En Dinamik Radyo Kanalı

RadyoETÜ Haber

Osman Hamdi Bey Dijital Sergisi Açıldı!

İletişim Bakanlığı’nın 360 Kültür Sanat projesi kapsamında gerçekleştirilen Osman Hamdi Bey Dijital Sergisi kapılarını açtı. Çağdaş Türk sanatının öncüsü kabul edilen Osman Hamdi Bey’in 50 çok nadide eseri son teknoloji hologram teknikleriyle ziyaretçileri beğenisine sunuldu.

Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesi’nde bulunan sergi kasım sonuna kadar ziyaretçilerini bekliyor. Sergiyle ilgili diğer detaylara İletişim Bakanlığı’nın web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Osman Hamdi Bey Kimdir?

1842-1910 yılları arasında yaşamış, ressam, arkeolog, müzeci ve siyasetçidir. Paris’te hukuk öğrenimi gördüğü sırada resim atölyelerinde çıraklık yapmaya başlamıştır. Siyasi görevleri ve sanata düşkünlüğüyle birçok ülke gezdikten sonra İstanbul’da İmparatorluk Müzesi’ne atandı ve Türk müzeciliğinin modern çağını başlattı. Güzel Sanatlar Akademisi ve İstanbul Arkeoloji Müzesi, Osman Hamdi’den bize kalan ve hala ayakta olan kurumlardan en önemli ikisi.

Osman Hamdi Bey, Nemrut Dağı, Lagina ve Sayda'da arkeolojik kazılar gerçekleştirdi. Sayda'da yaptığı kazılarda, aralarında arkeoloji dünyasının başyapıtlarından sayılan İskender Lahiti'nin de bulunduğu birçok antik eser buldu. Bu eserler kendi kurduğu İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmekte.

TTK Şeref üyesi, tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı, Gelenekten Geleceğe adlı eserinde Osman Hamdi’yi şu sözleriyle anıyor: ‘’ Türk arkeolojisi, Osman Hamdi Bey ve haleflerine kuşkusuz çok şey borçludur.’’

Enes Hocaoğulları

Grammy Müzik Ödülleri 2021 adaylarını açıkladı!
Haberin Devamı

Yılın en önemli müzik töreni 31 Ocak’ta gerçekleşecek.

Bir Zamanlar Yunanistan'da
Haberin Devamı

Bugünkü konuğumuz, komşudan çıkıp İngiltereler’de neler neler yapan Yorgos Bey ve kısa filmi Nimic.

Fight Kulüp 2 Çıktı!
Haberin Devamı

Fight Kulüp 2'yi Sizler İçin Değerlendirdik!