← TOBB ETÜ ANASAYFASI

RadtoETÜ

Türkiye'nin En Dinamik Radyo Kanalı

RadyoETÜ Haber

İşte karşınızda Grammy 2021!

26 Kasım 2020 tarihli Grammy adaylıkları haberimi 31 Mart’ta ödüller sahiplerini bulunca görüşmek dileğiyle bitirmiştim. Tabii ki işler planladığımız gibi gitmedi, 2020’de planladığımız diğer tüm işler gibi… Fakat yılmak yok, işte karşınızda bir buçuk aylık aksaklıkla 63. Grammy Ödülleri!
Pazartesi sabahı töreni izlerken bu haberi yazma sürecinde rehber olması adına notlar tutmaya karar verdim. Sonrasında bu notları okurken onları oldukları gibi paylaşmak, bir nevi günlük yaratmak aklıma geldi. Dolayısıyla bu haber biraz daha maç özeti formatında, efendim. Keyifli okumalar...

2.00
Grammy’ler her yıl 84 ödül veriyor, ama bunları bir seromoniye sığdırmak imkansız, dolayısıyla ödüllerin çoğu seromoni öncesindeki prömiyerde veriliyor. Şu ana kadar ödül alan ve dikkatimi çeken iki şarkı Rain On Me ile No Time To Die. Bunun dışında kırmızı halıda 10 isim ya var ya yok. Adaylığı olmayan ve performans sergilemeyecek sanatçılara davetiye gönderilmediğini öğrenince her şey anlaşılır hale geliyor. Ama bunlar kıyafetleri eleştirmeme engel mi? Asla. Moda ilginizi çekmiyorsa saat 3’e atlayabilirsiniz, efendim.
DaBaby tabiri caizse vintage koltuk giymiş. Megan thee Stallion’un turuncu elbisesi gayet şık, aksesuarları ve saçı ise milenyumun ilk yıllarına güzel birer homage. Doja Cat için aynısını söyleyemeyeceğim; bu kombinde doğru gitmeyen bir şeyler var. Noah Cyrus sırtına beyaz saten bir çarşaf almış ama bir şekilde yakıştırmış. H.E.R. Hint kaftanını çekip gelmiş, Bad Bunny ise tatlı ama bir o kadar da basit görünüyor. Herkes Gaga olmak durumunda değil zaten… Lizzo hanım neden böyle bir kıyafet tercih etmiş hiçbir fikrim yok; çok hoş bir kumaş ama kumaş hoş olan tek şey doğrusu. Billie Eilish klasik Billie gibi gelmiş. Finneas Eilish da klasik Finneas gibi gelmiş. Yemin ederim ailedeki sürpriz faktörü sıfır. Dua Lipa’yı ilk geldiğinde tanıyamadım, sanki 70’ler Cher. Disko etkisini bu kadar hissettiğimiz bir albüm için hoş bir elbise tercihi. Son olarak Taylor Swift ve çiçekli de la Renta elbisesi. Normal bir Grammy’de ikinci kez bakmacağımız bir kıyafet ama bu yıl en iyi giyimlilerden biri diyebiliriz zannımca…

3.00
Trevor Noah müthiş bir sunucu olmuş ama geçen senelerin ardından Alicia Keys’i özlemedim desem yalan olur. Tören iki ana mekanda gerçekleşiyor; Staples Center. İki demiştin ama bu bir mekan Enes, dediğinizi duyuyorum… Tören Staples Center’ın içinde ve çatısında gerçekleşiyor. Performanslar içeride sergilendikten sonra ödüller çatıdaki açık hava sahnede veriliyor. Seyirci olmadığı için 360 derecelik çok başarılı bir sahne hazırlanmış ve sanatçılar diğer sanatçıların performanslarını kendi sahnelerini terk etmeden izleyebiliyor. Kriz böyle avantaja çevirilir.
Harry Styles siyah deri kıyafetleri ve yeşil ostrich boa’sıyla hepimizi ekranlara kitledikten sonra sıra Billie ve Finneas’a geliyor. Ve hemen ardından sis-band HAIM’in performansıyla çatıya ışınlanıyoruz. Sahneye çıktığı anda canlı yayının ilk kazasını yapan Lizzo, En İyi Yeni Sanatçı ödülünü takdim edecek. Adaylar arasında Noah Cyrus’da var, sanki bu hanımefendi her yıl bu kategoride aday… Ama kontrol ettim, cidden ilk adaylığıymış, Mandela etkisi herhalde… Lizzo zarfla savaştıktan sonra ödülün Megan Thee Stallion’a gittiğini öğreniyoruz, sürprizsiz başladık.
Temiz sesleri ve havalı ceketleriyle Black Pumas sahneye geliyor. Sanatçı tanıtım animasyonları çok havalı olmuş. DaBaby kendine ‘’international superstar’’ diyor, rezalet… Ama performansı fena değildi, yiğidi öldür hakkını yeme. Bir sonraki performans için aynısını diyemem mesela. Bad Bunny kendince hopluyor, zıplıyor, eğleniyor; görsel sanat değeri yokla vasat arasında. Bizi ve göz sağlığımızı kurtarmaya Dua Lipa yetişiyor. Sanırım hayatımda ilk kez Dua Lipa’yı enerjik görüyorum. Bunu içimden geçirdiğim anda nazar değidi ama hemen toparladı. Ellerine sağlık Dua’cım.

4.00
Bruno Mars yeni şarkısı Silk Sonic’i ilk kez seslendirdi. Son iki-üç yılda çıkardığı diğer şarkılardan hiçbir farkını göremedim maalesef. En İyi Country şarkı ödülünü Nashville’den bir country bar sahibi sundu, pandeminin karanlık yüzünü yansıtan çok güzel bir detay olmuş. Bu ödülü Taylor Swift’in performansı takip etti. Beklentimizin ne bir tık üstü ne bir tık altı bir gösteri ama oldukça zarif, oldukça cottagecore. Bu performans sayesinde Taylor’ın kariyerindeki tam turunu daha iyi anlamış oldum. Daha nice 360 derecelere canım…
En İyi Pop Performansı ödülünü de küçük bir konser salonu sahibi sunuyor. Harry Styles Burberry desen ceketi ve mor boa’sıyla ilk Grammy’sini kabul ediyor. Lizzo’ya uyup o da küfrediyor; CBS bu akşam kabarık bir fatura ödeyecek. Bu noktada 63. Grammy’lerin ne kadar Britanyalı olduğunu fark ediyorum; Harry, Billie, Dua… Hemen sonrasında Grammy klasiği bu yıl kaybettiklerimiz tribute’uyle devam ediyoruz. Country adayları peş peşe şarkılarını söylerken sahne tasarımlarının ne kadar başarılı olduğu bir kez daha gözme çarpıyor.

5.00
Yılın Şarkısı H.E.R.’ün I Can’t Breathe’i oluyorum. #BlackLivesMatter dostum. Megan Thee Stallion’un üç kostüm değiştirdiği ve Cardi B ile ilk W.A.P performanslarını sergiledikleri eğlenceli dakikalar ardından Apollo Tiyatrosu’nun müdürü En İyi Rap Şarkısı’nı Megan’a takdim ediyor. Bir de ne göreyim! Bizlere çaktırmadan Beyoncé gelmiş, kenarda bir masada oturuyormuş. Hem de ÇOK güzel gelmiş, çok güzel oturuyormuş. Düşünmeden gecenin en şık giysisi olduğunu iddia edebilirim. Düşünerek de edebilirim. Beyoncé 27. Grammy’sini alarak en çok Grammy sahibi kadın sanatçılar listesinde zirvede berbaberliğe giriyor.
Post Malone Hollywood’s Bleeding’i söylüyor. Grammy’ler için vasat, rapçiler için kaliteli bir performans. En İyi Pop Vokal Albümü Future Nostalgia oluyor. Tebrikler Dua’cım, ödül alamayacaksın diye çok korktum. Harry styles bir başka vintage ceket+boa kombinine geçmiş bu arada, şaka gibi. Lil Baby polis şiddeti ve ırkçılık temalı oldukça provakatif bir performans sergiledi. Ne kadar çok performans dedim bu metinde… Ama kusuruma bakmayın daha kargalar uyanmadı söylemesi ayıptır… Ve saat 6 olmadan önce Beyoncé bir ödül daha aldı ve artık zirvede tek başına oturuyor; 28 ödül ile en çok Grammy’ye sahip kadın sanatçı!

6.00
Törenin son saatini Doja Cat ile açıyoruz. Sahne, ışık, dans, her şey oldukça… normal. İzlerken eğleniyorum ama yarın hatırlayacağımı sanmıyorum. Yılın albümü de Folklore oldu, bu konuda da çok bir yorumum yok maalesef, hak etti kesinlikle. Ben izleme hevesimi daha ne kadar kaybedebilirim derken BTS geldi. Her ödül töreninde BTS’in bir şarkı söylemesi ve törenlerin bu kadar Kore temsili yeter demeleri sinirimi bozmaya başladı. Vasat rap performanslarıyla devam eden dördüncü saat kimsenin zarfları açamadığı bir başka ödüller sonlanıyor; Yılın Kaydı Billie Eilish’in Everything I Wanted’ı seçiliyor. Üst üste ikinci yıl hem de. Geçen yıl ödülü kabul ederken bunu hak etmiyorum, Ariana almalıydı diyen Billie bu sefer de haklı sahibin Megan olduğunu iddia ediyor. Bu konuda söyleyecek çok şeyim var ama bu ruhsuz kapanıştan sonra uyumak istiyorum artık. Detayları öğrenmek için Perşembe saat 20.00’de Spesifik’i dinleyiniz, efendim. Seneye görüşürüz…

Tören sırasında yazıklarım işte böyle. Kendimin de yaklaşık 18 saat önce dediği gibi; önce Perşembe 20.00'de sonra da seneye görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın!

Enes Hocaoğulları

Timur Selçuk bizlere veda etti.
Haberin Devamı

Bu hafta yayınladığımız top 10 listesinde 1 numaraya koyduğumuz Devlet Sanatçımız Timur Selçuk bizlere veda etti.

'Tuhaf' Bir Fitzgerald Öyküsü
Haberin Devamı

İşte en kalp kırıcı nokta bu : Hildegard ve Benjam’in hiçbir anlamda beraber yaşlanamıyorlar ve hayatları bir an için kesişip sonra tamamen farklı yönlere gidiyor. Hiçbir ortak noktaları kalmıyor zam

Osman Hamdi Bey Dijital Sergisi Açıldı!
Haberin Devamı

Usta ressamın eserleri, ölümünün 110. Yılında tekrar canlandı.