← TOBB ETÜ ANASAYFASI

RadtoETÜ

Türkiye'nin En Dinamik Radyo Kanalı

RadyoETÜ Haber

Grammy Müzik Ödülleri 2021 adaylarını açıkladı!

Amerikan Kayıt Sanatları ve Bilimleri Akademisi NARAS tarafından tertip edilen Grammy Müzik Ödülleri Töreni, 1957’den beri müzik sektör için yılın en önemli gecesi kabul ediliyor. 31 Ocak 2021’de 63’üncüsü gerçekleştirilecek olan Grammy Ödülleri, bu yıl toplamda 83 kategoride ödül verecek. Telaşlanmayın, bu kategorilerin çoğu Tören gecesinde kendilerine yer bulamıyorlar.

Hiciv ustası Trevor Noah tarafından sunulacak törende sadece bu 83 kategorinin sadece 11'i evinde oturan seyircilere yayınlanacak. Kaç kişinin töreni canlı izleyeceği de başka bir muamma, çünkü Kayıt Akademisi Covid-19 pandemisine karşı ne tür önlemler alınacağını daha açıklamadı.

Adaylara bakacak olursak göze çarpan ilk isim 9 adaylıkla Beyoncé’den başkası değil. 6’şar adaylıkla Kraliçe Arı’yı takip eden isimler ise Taylor Swift, Dua Lipa ve Roddy Rich. Ününün büyük kısmını karantinaya borçlu olan Megan Thee Stallion ve Doja Cat, Yılın Yeni Sanatçısı kategorisinde kazanması beklenen iki isim. İki rapçi Yılın Kaydı kategorisinde de yarışıyorlar. En önemli dört kategoriden biri olan Yılın Şarkısı adayları arasında Post Malone’un Circles şarkısındaki söz yazarlığıyla genç Türk sanatçı Kaan Güneşberk’i görmek mümkün.

Peki 40 hafta boyunca Billboard Hot 100 listesinin ilk 10’unda yer alan Weeknd nerede? Özellikle de kısa sürede hit’leşen Blinding Lights single’ıyla tanıdığımız, 2020’de Amerika’nın en çok satan albümü olan After Hours hiç adaylık alamadı. Şubat’ta her müzisyen için oldukça prestijli bir deneyim olan Super Bowl maç arasında sahne alacak olan Weeknd, Kayıt Akademisi’ne duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Weeknd 31 Ağustos’ta düzenlenen Video Müzik Ödülleri’nde 7 adaylığının 2’sini, 23 Kasım’da gerçekleşen Amerikan Müzik Ödülleri’nde ise 8 adaylığının 3’ünü kazanmıştı.

Şimdi gelin dört büyük Grammy kategorisindeki adaylıklara bakalım.
•Yılın Kaydı
Beyoncé, Black Parade; Black Pumas, Colors; DeBaby, Rockstar; Doja Cat, Say So; Billie Eilish, Everything I Wanted; Dua Lipa, Don’t Start Now; Post Malone, Circles; Megan Thee Stallion, Savage.
•Yılın Albümü
Jhené Aiko, Chilombo; Black Pumas, Black Pumas; Coldplay, Everyday Life; Jacob Collier, Djesse vol.3; HAIM, Women in Music pt.III; Dua Lipa, Future Nostalgia; Post Malone, Hollywood’s Bleeding; Taylor Swift, Folklore.
•Yılın Şarkısı
Beyoncé, Black Parade; Roddy Ricch, The Box; Taylor Swift, Cardigan; Post Malone, Circles; Dua Lipa, Don’t Start Now; Billie Eilish, Everything I Wanted; H.E.R, I Can’t Breathe; JP Saxe, If the World Was Ending.
•Yılın Yeni Sanatçısı
Ingrid Andress, Phoebe Brıdgers, Chika, Noah Cyrus, D Smoke, Doja Cat, Kaytranada, Megan Thee Stallion.

Ödüller sahipleriyle buluştuktan sonra tekrar görüşmek dileğiyle…

Enes Hocaoğulları

Artık Herkes Müzik Yapabilecek!
Haberin Devamı

MicTic isimli şirket, herkesin müzik yapabilmesini sağlayacak türde bir ürün geçiştirdi.

Pandemi’nin ilk “Yüz Yüze“ Konseri!
Haberin Devamı

Ülkemizde ve dünyada 2020’nin ilk aylarından günümüze dek süren Korona virüsle mücadele adına kapanmalara ve kısıtlamalara maruz kalanların yüzünü güldüren haber...

‘’Dreams’’ 43 yıl sonra müzik listelerinde!
Haberin Devamı

‘’İşte gidiyorsun, özgürlüğünün peşinde…’’