← TOBB ETÜ ANASAYFASI

RadtoETÜ

Türkiye'nin En Dinamik Radyo Kanalı

RadyoETÜ Haber

Artık Herkes Müzik Yapabilecek!

Bastonlu yorgun dünyamızı ayakta tutan faktörlerden biri olan müzik, herkesin icra edebileceği türde bir şey değil. Pek çok müzisyen yıllarca eğitim almasına rağmen bir gün dahi pratik yapmadıklarında paslandıklarını iddia ediyor ve hayatlarını enstrümanlarına adıyorlar. Peki artık buna ihtiyaç olmadığını söylesek? Bir çeşit, yeni enstrümanın hayatlarımızı süsleyeceğini ve bu enstrümanın her çeşit insana uygun olduğunu söylesek, ne düşünürsünüz?

İsviçre’deki MicTic isimli şirket sansasyonel bir ürünle karşımıza çıktı. Bu ürün iki bileklikten oluşuyor. Fakat bilekliklerin işlev görebilmesi için sağlam bir telefona ihtiyaç duyuluyor. Bileklikler takıldıktan sonra uygulamaya bağlanılıyor ve bedenin hareketlerine göre müziğe dönüşüyor. Biz havadaki tozlara dokunurken notalar ortaya çıkıyor.

Böyle anlatılınca, çok uzak bir gelecekte satın alımı mümkün olabilecek türde bir ürüne benzese de, MicTic çoktan satışlara başladı. İnsanların sadece ellerini hareket ettirerek birer Jazz dâhisine ya da Rock kralına dönüşebileceğini belirten bir satış kampanyaları var. Şirket CEO’su Mershad Javan’a göre bu bileklikler eşliğinde her çeşit müzik türü ortaya konulabilirmiş ve yepyeni besteler yapılabilirmiş.

Bu, bir yandan müzisyenlerin gözünü korkutacak türde bir gelişmeye benzese de, bana kalırsa sadece müzik severler için zekice bir opsiyon. Eğer bu ürün daha çok geliştirilir de bilekliklerin dans hareketlerine adapte olması sağlanırsa, balerinler adım attıkça pointlerinden dökülecek notaları dinlemek oldukça heyecan verici olur.

Sonuçta, müzikle bağlantılı olan her şeyin nostaljik ve modern bir güzelliği yok mu? Öyleyse MicTic’i yenilikçi ürünleri için takdir etmekten başka çaremiz yok!




Fatma Albayrak

Timur Selçuk bizlere veda etti.
Haberin Devamı

Bu hafta yayınladığımız top 10 listesinde 1 numaraya koyduğumuz Devlet Sanatçımız Timur Selçuk bizlere veda etti.

Pandemi ve Tiyatro
Haberin Devamı

Pandemi ve Tiyatro. Sanat ve sanatçı yaşatılmalı. Tiyatroyu göz ardı etmemeli, sorunlarına gereken önemi göstermeliyiz.

Yeni Addams Family'nin Tanıdık Yönetmeni
Haberin Devamı

Gotik dünyanın karanlık prensi Tim Burton yeni projesiyle geri dönüyor.